Closed
0
0

Goedendag,

Ik zit bijna 5 jaar in de WIA (WGA). In januari krijg ik een herkeuring. Ik heb ACNES , ben hypermobiel en borderline en rest klachten van eerdere operaties van dit jaar .

Nu sta ik op de wachtlijst voor een operatie aan een scheur in de buikwand .

Verwachting is dat deze begin januari zal plaatsvinden. Uiteraard heb ik deze wijziging doorgegeven aan het UWV.

Wat ik nu wil weten is of u kan vertellen hoe dat zit met een operatie in het vooruitzicht. Ik heb nu veel pijn waardoor ik niet kan werken en zal na de operatie ook moeten herstellen.

Hopelijk begrijpt u mijn vraag en kunt u deze beantwoorden

  • Je moet om een reactie te plaatsen
0
0

Beste,

Dank voor je bericht. Het UWV beoordeelt individuele gevallen op basis van medische informatie en arbeidsongeschiktheidscriteria. De aankomende operatie en de daarmee gepaard gaande herstelperiode zullen hoogstwaarschijnlijk worden meegenomen in de herkeuring. Het is belangrijk om tijdig alle relevante informatie aan het UWV door te geven, zoals je al hebt gedaan, zodat zij een nauwkeurige beoordeling kunnen maken. Bij vragen over de specifieke impact van de operatie op je uitkering en re-integratie, is het raadzaam rechtstreeks contact op te nemen met het UWV of een arbeidsdeskundige. We kunnen eventueel dit extra toelichten in een consult. Als ik je situatie inschat denk ik dat je uitkering door blijft lopen en dat de keuring tot een administratieve herbeoordling zal blijven.

Met vriendelijke groet,
Niels

  • Je moet om een reactie te plaatsen
Showing 1 result