Closed
0
0

Goedendag,

Ik heb zojuist gehoord van de arbeidsdeskundige dat ik een WGA krijg en 100% word afgekeurd. Er was slechts 1 functie over. Ik gaf aan dat de klachten al 20 jaar voortduren en waarom ze dan toch verbetering verwacht. De arts geeft daarop aan dat ze de medische beperkingen zeker duurzaam acht, maar het psychologische gedeelte niet mbt omgaan met prikkels, werkdruk etc.
Ze kende een revalidatiec traject en volgens jaar was dat wel goed en een gewone psycholoog niet. Ondanks dat het traject ook gericht was op psychosomatische klachten etc.
Heeft een herbeoordeling zin?

En ben ik straks veplicht ook daar traject te volgen wat hartstikke ver weg is en verder ongeveer gelijk aan wat ik al gehad heb?

  • Je moet om een reactie te plaatsen
0
0

Hoi Petra,

In principe klinkt wat de verzekeringsarts aangeeft aannemelijk. Als je niet het traject volgt dan zal er ogenschijnlijk geen nieuwe medische informatie vrijkomen waardoor de verzekeringsarts een ander oordeel kan doen. Daarmee de verzekeringsarts dus niet kan aantonen dat u, als de behandeling niet slaagt, recht heeft op een IVA. Wat u wel kunt doen is een traject dichterbij zoeken met vergelijkbare behandeling.

Een herbeoordeling acht ik op basis van uw verhaal niet per definitie heel zinvol tot de behandeling is afgerond/is aangegaan.

  • Je moet om een reactie te plaatsen
Showing 1 result