Closed
1
0

Ik zit sinds 2011 in de WGA en heb jaren therapie gehad. Ik ben gediagnosticeerd met bipolaire stoornis en borderline. Ik heb last van angstaanvallen en val vaak terug in depressie.
Ik heb jaren aan de antidepressiva ( al sinds 1990) gezeten en heb daarna nog een aantal jaren lithium geslikt maar na twee lithiumvergiftigingen was ik er klaar mee en ben ik er mee gestopt. Ook heb ik jaren slaapmiddelen geslikt en nog langer oxazepam.

In 2015 heb ik mijn laatste oproep gehad en ben ik door een extern bedrijf beoordeeld. Conclusie was dat kans op herstel nihil was. Toen ik weer in datzelfde jaar opgeroepen werd bij de keuringsarts van het UWV deelde deze mij mede dat ik volgens de onderzoeker Drs (privacy) minimaal 40 uur of meer kon werken in de week. Ik was zo ongelofelijk teleurgesteld, boos dat ik accuut ben opgestapt en gezegd dat ik er helemaal klaar mee was.

Twee weken later kreeg ik bericht van het UWV middels een brief dat er niets verandert was in mijn situatie en dat ik dus 80-100% afgekeurd bleef !!!! Daarna in 2018 heb ik nog een formulier gehad en deze ingevuld en niks meer van gehoord.
Het is nu 2022 en ik ben bijna 53 jaar en zit al jaren thuis. Zou ik kans hebben om in de IVA te komen of moet ik maar gewoon de rit uitzitten zoals mijn behandelaars mij hebben aangeraden om maar geen stress te krijgen en ik weer in grote depressies en zelfmoord gedachtes en slaapproblemen terechtkom.

  • Je moet om een reactie te plaatsen
0
0

Goedemiddag,

Wat een vervelende situatie. In dit geval kan ik heel kort zijn. Ik denk dat het goed is dat u een herbeoordeling aanvraagt op basis van de nieuwe medische informatie. Het lijkt er op dat UWV een automatische beoordeling heeft uitgevoerd. Dan kijken zij niet daadwerkelijk naar uw situatie. Dit zal naar mijn visie resulteren in een IVA uitkering. Uiteraard kunt u ook professionele hulp bij ons afnemen.

  • Je moet om een reactie te plaatsen
Showing 1 result