5 boeken over UWV en sociale zekerheid

Ben jij HR-adviseur, leidinggevende of uitkeringsgerechtigde? Dan kom je waarschijnlijk in aanraking met UWV. Helaas is het Nederlandse stelsel van Wet- en regelgeving zeer complex. Om die reden is er vaak veel onduidelijk over hoe te handelen. Matchvermogen is een arbeidsdeskundig onderzoek- en adviesbureau. Wij helpen dagelijks mensen met arbeidsdeskundig onderzoek, tweede spoor en bezwaarschriften tegen UWV. Onze kennis en ervaring hebben we opgedaan kn de praktijk, opleidingen en cursussen, maar ook boeken. Boeken bieden een schat aan informatie. De beste boeken die wij dagelijks gebruiken in het werkveld van sociale zekerheid hebben we in dit artikel voor je uiteengezet. Mocht je specifieke vragen hebben dan horen we het uiteraard graag. In dit geval kun je ook terecht op ons forum.

  1. Hoe overleef ik het UWV 2.0
  2. De kleine Gids voor Arbeidsrecht
  3. De kleine Gids voor Sociale zekerheid
  4. UWV ontslagprocedure
  5. Praktisch arbeidsrecht

Hoe overleef ik het UWV 2.0

Hoe overleef ik het UWV” is een onmisbaar boek voor iedereen die te maken heeft met de Nederlandse sociale zekerheid en het UWV. Auteur en ervaringsdeskundige Mieke van der Meer geeft praktische tips en advies om het UWV-traject zo soepel mogelijk te doorlopen en het maximale uit je uitkering te halen in de WGA en Ziektewet. Dit boek is een must-read voor iedereen die door de bomen het bos niet meer ziet en zich wil wapenen tegen de bureaucratische jungle van het UWV.

De kleine Gids voor arbeidsrecht

Met “De kleine Gids voor arbeidsrecht” haal je een handig naslagwerk in huis voor iedereen die geïnteresseerd is in arbeidsrecht. Geschreven door ervaren arbeidsrechtadvocaat Mr. Maarten van Gelderen, biedt dit boek een helder en praktisch overzicht van alle belangrijke aspecten van het Nederlandse arbeidsrecht. Of je nu werkgever, werknemer of student bent, met dit boek heb je altijd een betrouwbaar en compact naslagwerk bij de hand. Bestel “De kleine Gids voor arbeidsrecht” vandaag nog en versterk je kennis op het gebied van arbeidsrecht!

De kleine Gids voor Sociale zekerheid

Met “De kleine Gids voor Sociale zekerheid” heb je een compact maar compleet naslagwerk in handen over de Nederlandse sociale zekerheid. Geschreven door ervaren juristen van Robidus, biedt dit boek een helder en praktisch overzicht van alle relevante wet- en regelgeving, rechten en plichten en recente ontwikkelingen op het gebied van sociale zekerheid. Of je nu professional bent in dit vakgebied of als particulier beter geïnformeerd wilt zijn over jouw rechten en plichten, met “De kleine Gids voor Sociale zekerheid” heb je alle benodigde informatie bij de hand.

UWV ontslagprocedure

Met het boek “UWV ontslagprocedure” heb je als werkgever een onmisbaar naslagwerk in handen over de ontslagprocedure bij het UWV. Geschreven door ervaren arbeidsrechtadvocaat Mr. Maarten van Gelderen, biedt dit boek een helder en praktisch overzicht van alle aspecten van de ontslagprocedure bij het UWV. Van de voorbereiding van het ontslagverzoek tot aan de behandeling door het UWV en eventuele vervolgstappen, dit boek biedt waardevolle inzichten en praktische tips om de procedure zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Praktisch arbeidsrecht

Met “Praktisch Arbeidsrecht” heb je een toegankelijk en praktijkgericht naslagwerk over het Nederlandse arbeidsrecht in handen. Geschreven door ervaren arbeidsrechtjuristen, biedt dit boek een helder overzicht van de belangrijkste arbeidsrechtelijke onderwerpen. Bijvoorbeeld over arbeidsovereenkomsten, ontslagrecht, arbeidsvoorwaarden en rechtspraak. Het boek bevat praktische voorbeelden, tips en casussen. Deze helpen je om het arbeidsrecht beter te begrijpen en toe te passen in de praktijk. Of je nu werkgever, werknemer of Hr-professional bent. Met “Praktisch Arbeidsrecht” heb je een onmisbare bron van informatie en inspiratie in handen

Start met lezen

Boeken over arbeidsrecht en sociale zekerheid zijn cruciaal voor specialisten in deze vakgebieden, omdat ze een gedetailleerd en actueel overzicht bieden van de wet- en regelgeving, rechten en plichten, en de belangrijkste ontwikkelingen in deze complexe en voortdurend veranderende terreinen. Bovendien bieden deze boeken praktische tips, voorbeelden en casussen die kunnen helpen bij het oplossen van problemen en het nemen van beslissingen in de praktijk. Het lezen van deze boeken kan daarom bijdragen aan het vergroten van de kennis en het verbeteren van de vaardigheden van specialisten in deze vakgebieden, en daarmee bijdragen aan een effectievere en efficiëntere uitvoering van hun werkzaamheden. Niet genoeg aan een boek? Neem dan gerust contact op. Wij verbinden je aan de juiste specialist.

Meer over ons? Neem contact op.

Niels, Specialist sociale zekerheid