Arbeidsdeskundig onderzoek Leeuwarden

Als ondernemer in de regio Leeuwarden kun je net als iedere werkgever te maken krijgen met ziekteverzuim binnen jouw organisatie. Dit kan erg vervelend zijn voor jou als werkgever, maar natuurlijk ook voor de werknemer in kwestie. Je doet er dan ook goed aan om de hulp van een deskundige in te schakelen bij het re-integratietraject. Een arbeidsdeskundig onderzoek kan beide partijen een heel stuk verder helpen.

Een arbeidsdeskundig onderzoek in Leeuwarden kan het beste worden uitgevoerd door een lokale deskundige. De arbeidsdeskundige dient immers op de hoogte te zijn van het lokale werkveld, om zodoende de beste hulp te kunnen verlenen aan zowel werkgever als werknemer.

Ben jij nieuwsgierig naar het belang van een arbeidsdeskundig onderzoek, en ben je benieuwd welke lokale professional je voor jouw bedrijf in Leeuwarden kan inschakelen? Dan raden wij je aan het onderstaande artikel te lezen. Hierin vertellen we je namelijk alles wat je moet weten over een arbeidsdeskundig onderzoek in Leeuwarden. Ook vertellen we jou waar je terecht kunt voor de beste hulp in jouw regio.

Loading

Wat is een arbeidsdeskundig onderzoek precies?

Voordat we specifiek kijken naar de uitvoering van een arbeidsdeskundig onderzoek in Leeuwarden, is het belangrijk om een beter beeld te krijgen van het begrip op zich. Wat is een arbeidsdeskundig onderzoek nu precies? Wat houdt het in?

Een arbeidsdeskundig onderzoek wordt ingezet wanneer er sprake is van langdurig ziekteverzuim. Vaak gebeurt dit ongeveer een jaar na de eerste ziekmelding, echter kan het als hulpmiddel ook eerder worden ingezet. Dit is te bepalen door de werkgever in kwestie.

Tijdens een arbeidsdeskundig onderzoek wordt er gekeken of de werknemer in kwestie in staat is om zijn of haar werkzaamheden te hervatten. Een arbeidsdeskundige gaat met alle partijen in gesprek om dit te beoordelen. Indien een volledige terugkeer in de oude functie niet mogelijk lijkt, wordt er gekeken of er eventuele aanpassingen gedaan kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een alternatieve werkplek of een aangepast takenpakket.

Leent de functie zich er niet voor om dermate aangepast te worden? Dan wordt er gekeken naar de mogelijkheid tot het invullen van een andere functie. Is er binnen de organisatie geen andere functie beschikbaar voor de werknemer in kwestie? Dan is de laatste stap om samen met de arbeidsdeskundige te kijken naar mogelijkheden buiten de organisatie. Wellicht dat de werknemer gebaat is bij een nieuwe functie bij een andere werkgever.

Waarom is een arbeidsdeskundig onderzoek belangrijk?

Een arbeidsdeskundig onderzoek kan voor de werknemer nog best een beetje spannend zijn. Dit is begrijpelijk. Echter is het goed om te weten dat een arbeidsdeskundig onderzoek er juist is om te helpen. Een dergelijk onderzoek richt zich namelijk niet op de problemen. Het richt zich daarentegen op de oplossingen voor het probleem.

Als werkgever ben je volgens de Arbowet verplicht om werknemers passende zorg te verlenen. De hulp van een arbeidsdeskundige is hier een voorbeeld van. Door een arbeidsdeskundig onderzoek in te schakelen weet je dus zeker dat jij als werkgever je deel hebt gedaan in het re-integratietraject van jouw werknemer.
Ook werknemers zijn gebaat bij de hulp van een arbeidsdeskundige. De deskundige kan de werknemer namelijk helpen om weer een positieve kijk op zijn of haar werk te krijgen. De oplossingsgerichtheid zorgt voor nieuwe motivatie en nieuwe kansen.

We kunnen dus wel stellen dat een arbeidsdeskundig onderzoek een nuttige tool is voor alle betrokken partijen. Zowel werkgever als werknemer zijn gebaat bij dit diepgaande onderzoek.

Een arbeidsdeskundig onderzoek Leeuwarden

Leeuwarden heeft de meest gunstige sectorstructuur van Friesland. Het is een welvarende regio waarin een groot deel van de banen zich bevinden in de groeiende sectoren. Voornamelijk de zakelijke dienstverlening, de zorg en de financiële sector zijn hiervoor verantwoordelijk.

De economische groei die Leeuwarden doormaakt kan echter ook een keerzijde hebben. Gemotiveerde werknemers in groeiende sectoren zijn natuurlijk fantastisch, echter moet er ook gewaakt worden voor ziekteverzuim door verhoogde werkdruk of andere factoren.

Indien jij als werkgever in Leeuwarden te maken krijgt met langdurig ziekteverzuim, kan het noodzakelijk zijn om een arbeidsdeskundig onderzoek te starten. Het is belangrijk om hierbij de hulp van een lokale arbeidsdeskundige in te schakelen.

Arbeidsdeskundige in Leeuwarden

Wanneer je als werkgever in Leeuwarden een arbeidsdeskundige inschakelt, wens je natuurlijk dat dit een professional is die bekend is met het lokale werkveld. Je wilt immers zo goed mogelijk geholpen worden en dat lukt het beste wanneer de arbeidsdeskundige weet welke uitdagingen er op de lokale arbeidsmarkt spelen.

Daarom is het dus belangrijk om te kiezen voor een lokale arbeidsdeskundige. Deze kan zijn ervaring gebruiken om werkgevers bij te staan. De kennis van de arbeidsdeskundige kan ook werknemers helpen om op een goede manier om te gaan met de eventuele arbeidsongeschiktheid.

Wil jij ook een arbeidsdeskundig onderzoek inzetten? En ben je op zoek naar een arbeidsdeskundige in Leeuwarden? Dan ben je bij Matchvermogen aan het juiste adres. Wij hebben namelijk professionals door heel het land zitten. Zodoende kunnen we alle kanten op, en al onze klanten optimaal van dienst zijn.

Arbeidsdeskundige van Matchvermogen door het hele land

Matchvermogen onderscheidt zich van andere aanbieders met een grote mate van veelzijdigheid. Wij beschikken over een uitgebreid netwerk van professionals, waardoor we bedrijven overal in Nederland te hulp kunnen schieten. Zo ook kunnen wij een arbeidsdeskundig onderzoek in Leeuwarden realiseren.
Onze vakkundige arbeidsdeskundige hebben niet alleen jarenlange ervaring, maar zijn zodoende ook bekend met het lokale werkveld.

Onze deskundige weten precies voor welke uitdagingen jij komt te staan, en kunnen dan ook de meest passende hulp bieden aan zowel werkgever als werknemer.

Naast het feit dat wij werken met de allerbeste deskundige, begrijpen we ook dat er soms snel geschakeld moet worden. Dat is voor ons geen enkel probleem. Ons brede netwerk stelt ons in staat om binnen een mum van tijd een arbeidsdeskundig onderzoek te starten in jouw stad. Ook maken wij optimaal gebruik van online consulten. Een arbeidsdeskundig onderzoek kan bij Matchvermogen zelfs volledig online plaatsvinden. Dit brengt oneindige mogelijkheden met zich mee.

Benieuwd wat er mogelijk is voor jou? Wij vertellen je graag meer over onze dienstverlening.

Meer over ons? Neem contact op.

Niels, Specialist sociale zekerheid