Arbeidsdeskundig Onderzoek Rotterdam

Heb jij als werkgever in de regio Rotterdam te maken met langdurig ziekteverzuim? Dan kan een arbeidsdeskundig onderzoek noodzakelijk zijn. Deze biedt jou als werkgever inzicht in de re-integratiemogelijkheden van jouw zieke werknemer. Een arbeidsdeskundige kan veel hulp bieden. Deze is namelijk bekend met alle uitdagingen die eventueel de kop op kunnen steken binnen jouw organisatie.

Een arbeidsdeskundig onderzoek in Rotterdam kun je het beste laten uitvoeren door een vakkundige professional die bekend is met het lokale werkveld. De arbeidsdeskundige dient immers te weten welke uitdagingen er zijn, en bij welke hulp zowel werkgever als werknemer het meest gebaat zijn.

Benieuwd welke mogelijkheden tot een arbeidsdeskundig onderzoek in Rotterdam er voor jouw bedrijf zijn? Dan ben je bij Matchvermogen aan het juiste adres. In het onderstaande artikel vertellen we jou alles wat je moet weten over het arbeidsdeskundige onderzoek, zodat jij het ziekteverzuim binnen jouw organisatie kan aanpakken. Ook weet je aan het einde van dit artikel precies welke specialist jou daar het beste bij kan helpen.

Loading

Wat is een arbeidsdeskundig onderzoek?

Wanneer je als werkgever te maken hebt met een langdurig zieke werknemer, kan het nuttig zijn om een arbeidsdeskundig onderzoek in te zetten. Deze wordt soms na het eerste ziektejaar ingezet, echter kun je er ook voor kiezen om dit eerder te doen. Wellicht vraag je je af wat een arbeidsdeskundig onderzoek precies inhoudt. Welke stappen komen aan bod en welke professional begeleid het proces?

Een arbeidsdeskundig onderzoek wordt geleid door een ervaren arbeidsdeskundige. Dit is een professional die samen met de werknemer aan de slag gaat. Om te beginnen wordt er gekeken of de werknemer in kwestie terug kan keren op de werkvloer in de oude functie. Wellicht dat deze inmiddels voldoende is hersteld om de draad weer op te pakken.

Is dit niet het geval? Dan wordt er gekeken welke belemmeringen er zijn en of deze eventueel weggenomen kunnen worden door het werk enigszins aan te passen. Denk hierbij aan een verlicht takenpakket of bijvoorbeeld een andere werkomgeving. Indien het niet mogelijk is om dergelijke aanpassingen te doen binnen de functie, wordt er gekeken of er eventueel een andere functie binnen de organisatie open is die bekleed kan worden door deze werknemer.

Wanneer een andere functie ook niet binnen de mogelijkheden ligt, gaat de arbeidsdeskundige samen met de werknemer kijken naar mogelijkheden buiten de organisatie. De werknemer zal dan immers gebaat zijn bij een nieuwe werkgever, waar meer mogelijkheden voor hem of haar liggen.

Waarom een arbeidsdeskundig onderzoek?

Een arbeidsdeskundige wordt ingeschakeld om het re-integratieproces van werknemers te bevorderen. Het is immers voor niemand fijn om te maken te hebben met langdurig ziekteverzuim. Zowel werkgever als werknemer zijn hier natuurlijk niet bij gebaat.

De arbeidsdeskundige kan de werkgever helpen om aan zijn zorgplicht te voldoen, en ook de werknemer is gebaat bij de hulp en ondersteuning die tijdens een arbeidsdeskundig onderzoek worden geboden. Het onderzoek richt zich niet op beperkingen maar kijkt juist naar de mogelijkheden. Dit zorgt voor een positieve insteek, en helpt alle partijen om met goede moed naar de toekomst te kijken.

Langdurig ziekteverzuim kan voor zowel werkgever als werknemer enorm zwaar zijn. De deskundigen van Matchvermogen kunnen zich inleven in beide partijen, en zodoende de allerbeste hulp bieden die jij je kunt wensen.

Arbeidsdeskundig onderzoek Rotterdam

Van de Rotterdamse haven tot Rotterdam centrum en van Rijnmond tot Rotterdam Noord, een veelzijdige stad die van alle markten thuis is. Rotterdam is een bruisende stad met een grote diversiteit op de arbeidsmarkt. De lokale inwoners van Rotterdam hebben een echte hands-on mentaliteit, en ook zien we dat steeds meer expats zich vestigen in deze dynamische stad.

Deze groei brengt echter ook gevaren met zich mee. Een werkhouding die laat zien dat men weet van aanpakken is natuurlijk prettig voor werkgevers, echter schuilen er ook gevaren. Een burn-out ligt immers op de loer wanneer je in een bruisende stad als Rotterdam werkzaam bent. Dit is slechts één voorbeeld van de mogelijke gevaren die schuilgaan op de lokale arbeidsmarkt.

Gelukkig zijn er diverse lokale arbeidsdeskundige die weten welke uitdagingen de diverse regio’s in Rotterdam met zich meebrengen. Deze zijn op de hoogte van de werkdruk in diverse gebieden en weten exact op welke manier ze in moeten spelen op de behoefte van zowel werkgevers als werknemers.

Een arbeidsdeskundig onderzoek in Rotterdam kun je dan ook het beste laten uitvoeren door een ervaren deskundige. Ook op het gebied van verzuimpreventie ben je gebaat bij een professional die precies weet waar de deelnemers van de lokale arbeidsmarkt behoefte aan hebben.

Wil jij een ervaren deskundige inschakelen voor het uitvoeren van een arbeidsdeskundig onderzoek in Rotterdam? Dan ben je bij Matchvermogen aan het juiste adres!

Matchvermogen biedt de meest vakkundige professionals

Ben jij op zoek naar een arbeidsdeskundig onderzoek op maat? Een onderzoek waarbij er rekening wordt gehouden met alle factoren, en die bovendien wordt uitgevoerd door een ervaren professional die bekend is met het lokale werkveld? Dan is Matchvermogen the place to be.

Wij beschikken over een uitgebreid netwerk van professionals die door heel Nederland werkzaam zijn. Zo kunnen wij ook in Rotterdam de allerbeste ondersteuning bieden in geval van langdurig ziekteverzuim. Onze deskundige hebben jarenlange ervaringen, en zetten deze graag in om iedere klant zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Bij Matchvermogen is een arbeidsdeskundig onderzoek bovendien snel geregeld. Wij begrijpen dat het in sommige gevallen van belang is om snel te schakelen. Daarom maken wij ook optimaal gebruik van online consulten. Via deze weg kan er nog dezelfde dag worden gestart met een arbeidsdeskundig onderzoek. Onze online trajecten voldoen aan dezelfde hoge standaarden die wij stellen aan al onze vormen van dienstverlening.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen van onze dienstverlening? Vraag vrijblijvend een offerte op maat aan.

Meer over ons? Neem contact op.

Niels, Specialist sociale zekerheid