Kosten jobcoach. Betaalt u nu teveel?

Voor we ingaan op de kosten van een jobcoach is het goed om de verschillende soorten jobcoaching door te nemen, zowel als de verschillende plekken waar jobcoaching wordt aangeboden. Deze aspecten, zowel als het niveau van de coach en de bekendheid van de coach hebben effect op de tarieven en daarmee de kosten van een jobcoach. Ook gaan we in op wanneer het zinvol is om een jobcoach in te schakelen.

Wat is van invloed op arbeidsdeskundige tarieven

Zoals elke prijs tot stand komt heeft dit te maken met vraag en aanbod, maar ook zeker met kwaliteit. Als vuistregel voor jobcoach kosten de volgende aspecten worden aangehouden:

  • De duur van de jobcoachingsessie
  • Het specialisme van de coach
  • Registratie
  • Reistijd naar kandidaat

Loading

Wanneer jobcoaching?

Jobcoaching wordt ingeschakeld als er sprake is van een functioneringsprobleem, verzuim of bij andere werkproblematiek. Het is een ideaal middel om iemand inzetbaar te houden. Simpel gezegd is het coaching voor de job en on the job. De coach gaat dus letterlijk op werk meekijken met een werknemer om tips te geven op het gebied van energiebehoud, efficiënt werken, time management of omgaan met weerstand. Dit kan bij een bestaande werkgever, maar ook bij een nieuwe werkgever. Bijvoorbeeld als iemand een spoor 2 traject heeft doorlopen.

Soorten jobcoaching

Er zijn twee typen jobcoaching. De eerste is jobcoaching bij een bestaand dienstverband. Deze vorm van jobcoaching is met name gericht op het realiseren van langdurige inzetbaarheid in de functie. De coach kijkt samen met de coachee hoe binnen de bestaande baan vooruitgang op gebied van werkplezier en voldoening kan worden vergroot. Het tweede type coaching is gericht op een nieuwe baan. Zoals al aangegeven kan dit als gevolg zijn van een spoor 2 traject, waarbij iemand bij een nieuwe werkgever is geplaatst. Het is de taak van de jobcoach om ervoor te zorgen dat de coachee in zijn nieuwe baan inzetbaar blijft.

Specialisatie

Jobcoaches kunnen zich specialiseren in verschillende doelgroepen. Bijvoorbeeld burn-out, depressie of autisme. Deze zijn vaan het resultaat van meer opleiding, meer ervaring en meer ervaring. Daardoor wordt er simpelweg door de markt vaak meer betaald voor een jobcoach.

Wie schakelt jobcoaching in?

De jobcoach kan worden ingeschakeld door zowel een particulier, de eigenrisicodrager Ziektewet & WGA, werkgever of arbodienst. De doelen zij meestal gericht op het vergroten van de inzetbaarheid in de eigen functie een andere functie of het vergroten van werkplezier en werkgeluk.

Waar moet je op letten?

Een goede jobcoach die aantoonbare resultaten heeft geboekt is uiteraard duurder dan een startende jobcoach. Referenties kunnen dan ook een goed startpunt zijn als het gaat om het inschakelen van een jobcoach. Ook kan een jobcoach zijn expertise aantonen door een registratie of specialisme. Uiteraard biedt dit geen garantie voor kwaliteit. Bovendien zijn er talloze opleidingen en het is soms maar de vraag wat een jobcoachingsdiploma inhoudt. Naast een mooie opleiding gaat het namelijk met name om een goede klik met een coachee. Heel hard gezegd. Sommige coaches kunnen die klik simpelweg niet realiseren. Het gaat om de vent (of vrouw) en niet om de tent. Dit kun je het gemakkelijkste ervaren door een gratis intakegesprek aan te gaan.

Kosten jobcoach

De onderstaande kosten zijn gemiddelden afkomstig van een prijsopgave bij 24 jobcoachingsbureaus. De prijzen zijn exclusief btw.

Gespecialiseerde jobcoach€80 tot €124, – per uur
Geregisteerde jobcoach €70 tot € 95, – per uur
Niet geregisteerde jobcoach €60, – per uur
Jobcoachingstraject online vanaf €1500, – per traject
Jobcoachingstraject offline vanaf €1895, – per traject
Jobcoaching/spoor 2vanaf €1895, – per traject

Op zoek naar een jobcoach?

Matchvermogen werkt samen met jobcoaches die passie hebben voor het vak. Zij willen mensen graag verder helpen op het gebied van werkplezier en werkgeluk. Dit doen zij door graded activity, evidence based coaching en Balm coaching. Nieuwsgierig of gratis intake inplannen? Neem gerust contact op.

Meer over ons? Neem contact op.

Niels, Specialist sociale zekerheid