3 keer succesvolle Spoor 2 plaatsing

Veel mensen kennen Matchvermogen als arbeidsdeskundig specialist. Echter hebben wij ook een dochterbedrijf Best Match Re-integratie B.V. Veel van onze klanten vragen regelmatig naar succesverhalen Spoor 2 en 3. Om die reden hebben wij dit artikel gewijd aan enkele geslaagde trajecten in spoor 2 en 3. We hebben geprobeerd wat variatie aan te brengen in de casussen om een goed beeld te geven van onze aanpak in deze casussen. Ook gaan we kort in op onze methode en hoe een spoor 2 traject een succes kan worden.

Hoe voeren wij spoor 2 uit?

Met ons dochterbedrijf Best Match Re-integratie helpen we arbeidsongeschikte medewerkers in spoor 2 en 3 aan het werk. Door onze expertise op gebied van Ziektewet en WGA kunnen we extra meerwaarde bieden in het proces omtrent herbeoordelingen WGA, de EZWB en de TVB2. Een werkgever ontvangt uitgebreide rapportages die kunnen helpen met onderbouwing voor een UWV-beoordeling.

Met een specialisme op gebied van NAH, Wajong en Burn-out kunnen we ook complexe trajecten goed begeleiden. Wij staan voor een mensgerichte en daadkrachtige aanpak.

Door te werken met geregistreerde coaches en evidencebased methodieken als het gedragsmodel van Balm en Graded Activity borgen we kwaliteit en resultaat. Lees meer over spoor 2.

Loading

Wat is naast een plaatsing nog meer een succes binnen spoor 2 en 3?

Een werkgever of ex-werkgever wil graag een plaatsing zien als hij of zij een spoor 2 of 3 traject inschakelt. Echter is dit niet altijd realistisch. Sommige kandidaten die door ons worden begeleid hebben nauwelijks werk- en opleidingservaring, zijn zeer beperkt op zowel mentaal als fysiek vlak of spreken de taal niet. Allemaal factoren die meespelen in de succeskans voor spoor 2 en 3. Meestal komen mensen pas bij ons in beeld na 42 weken arbeidsongeschiktheid. Dit zijn meestal de mensen die al echt fors beperkt zijn. Hieronder zie je een selectie van 3 casussen door onze arbeidsdeskundige. Uiteraard niet de makkelijkste casussen. Die zijn vaak wel het meest spraakmakend.

Spoor 2 plaatsing: Kinderopvang medewerker

Maria is één van onze tweede spoor coaches die met veel toewijding en inzet werkte om een succesvolle plaatsing te realiseren voor kinderopvang medewerkers.

De medewerker, voor dit stuk, Anna, vanwege haar privacy, was zeer terughoudend en leek weinig vertrouwen te hebben in het tweede spoor traject. Maria wist echter dat het belangrijk was om een vertrouwensband op te bouwen en Anna te laten zien dat ze er niet alleen voor stond.

Maria bedacht een creatief plan om Anna te motiveren. Ze vroeg Anna om een lijst te maken van haar interesses en passies. Anna gaf aan dat ze altijd al gefascineerd was door het maken van taarten en cupcakes, maar dat ze nooit de kans had gehad om haar hobby om te zetten in werk.

Maria zag hierin een kans en begon te brainstormen over hoe Anna’s passie voor bakken kon worden omgezet in een professionele carrière. Ze ontdekte dat er een grote vraag was naar patisserie en bakkerijen in de buurt van Anna’s woonplaats. Maria hielp Anna om een ​​aantal lokale bedrijven te vinden die op zoek waren naar medewerkers.

Hoewel Anna aanvankelijk sceptisch was, liet Maria haar zien hoe ze haar vaardigheden en passie voor bakken kon gebruiken om een ​​waardevolle bijdrage te leveren aan een bakkerij of patisserie. Samen werkten ze aan een sollicitatiebrief en cv die Anna’s vaardigheden en passie voor bakken benadrukten.

Uiteindelijk slaagde Anna erin om een ​​stage te krijgen bij een lokale bakkerij. Tijdens haar stage bewees ze al snel haar waarde en kreeg ze een baanaanbieding. Anna was dolgelukkig en dankbaar voor de steun die Maria haar had gegeven.

Door Anna’s passie voor bakken te benutten en te koppelen aan een professionele carrière, had ze Anna kunnen motiveren en de weerstand tegen het tweede spoor traject weten te doorbreken. Samen hadden ze een succesvolle plaatsing weten te realiseren. Dit terwijl zij geringe werk- en opleidingservaring had en veel weerstand.

Spoor 2 plaatsing: Beveiligingsmedewerker

Onze coach Robert is werkzaam bij Best Match Re-integratie en heeft er reeds een lange loopbaan opzitten. Bij een grote klant van ons werd Robert gevraagd om een angstige man te begeleiden. De man had veel angst om aan het werk te gaan. Hij was wel gemotiveerd om weer iets te gaan doen. We zullen de medewerker in dit verhaal Paul noemen.

Paul had een traumatische ervaring gehad tijdens zijn vorige baan als beveiligingsmedewerker. Hij had veel angst had om terug te keren naar het werk. Robert begreep dat het belangrijk was om Paul’s angsten serieus te nemen. De focus zou liggen op werken aan het herstel van zijn vertrouwen. In plaats van traditionele methoden te gebruiken om Paul te helpen zijn angsten, besloot Robert om een unieke methode toe te passen.

Robert introduceerde Paul aan een programma genaamd “Onbewust Vertrouwen” waarbij Paul werd begeleid in een reeks van meditatie-oefeningen en hypnose-sessies. Dit programma was speciaal ontworpen om mensen te helpen hun angsten te overwinnen en hun vertrouwen te herstellen.

In het begin was Paul sceptisch over deze aanpak. Naarmate hij het programma volgde, merkte hij dat zijn angstniveau afnam en zijn vertrouwen toenam. Robert gebruikte deze verhoogde gevoeligheid en ontvankelijkheid van Paul om de sessies te gebruiken om Paul te laten inzien dat zijn angst voornamelijk in zijn gedachten zat en dat hij de controle had over hoe hij hierop reageerde.

Robert combineerde deze nieuwe benadering met traditionele coachingstechnieken. Paul hielp bij het schrijven van zijn CV en sollicitatiebrief en bereidde hem voor op sollicitatiegesprekken. Door deze unieke aanpak kon Robert Paul op een dieper niveau begeleiden en hem helpen om zijn angsten te overwinnen.

Uiteindelijk vond Paul weer een geschikte baan als beveiligingsmedewerker backoffice. Hij was blij dat hij de stap had genomen om weer aan het werk te gaan. Dankzij de unieke methode die Robert gebruikte, was Paul in staat om zijn angsten te overwinnen. Hij won zijn vertrouwen terugop een manier die voor hem werkte.

Spoor 2 plaatsing: Consultant

Een consultant (in deze casus Sarah) werkte jarenlang in haar droomfunctie. Ze was succesvol en gepassioneerd over haar werk. Maar op een dag begon Sarah symptomen van stress te ervaren, zoals slaapproblemen, uitputting en angstgevoelens. Ze besefte dat ze niet langer op dezelfde manier kon doorgaan en besloot om hulp te zoeken bij Best Match Re-integratie.

Sarah’s coach, genaamd Lisa, begreep dat stress en burn-out veel voorkomende problemen zijn onder consultants. Zij besloot een holistische benadering toe te passen om Sarah te helpen. Ze begon met het identificeren van de stressfactoren in Sarah’s leven. Samen werkten zij aan gezondere manieren van omgaan met stress. Bijvoorbeeld meditatie, mindfulness en lichaamsbeweging.

Door deze aanpak realiseerde Sarah zich dat ze niet langer tevreden was met haar huidige carrière als consultant. Ze wilde haar passie volgen om in de keuken te staan. Lisa stimuleerde haar om dit te doen en hielp Sarah om haar vaardigheden op het gebied van jobhunting, netwerken en het opbouwen van een online profiel te verbeteren.

Daarbij gaf Lisa Sarah advies over hoe ze haar professionele merk op LinkedIn kon opbouwen. Eveneens hoe Sarah zich online kon presenteren als iemand die gepassioneerd was over koken en culinaire kunst. Lisa hielp Sarah ook bij het vinden van een geschikte opleiding tot chef-kok. Dit bracht Sarah in contact met mensen uit de culinaire wereld.

Door Lisa’s begeleiding en steun kon Sarah uiteindelijk de overstap maken naar een nieuwe carrière als chef-kok. Ze voelde zich gelukkiger en meer vervuld in haar nieuwe rol en was dankbaar dat ze de moed had gehad om haar passie na te jagen.

Laat ons helpen met Spoor 2 plaatsing

We hebben in dit artikel drie casussen besproken van werknemers die om verschillende redenen geconfronteerd werden met een tweede spoor traject. In alle gevallen waren de werknemers aanvankelijk onzeker over hun toekomst en hadden ze hulp nodig om hun carrière nieuw leven in te blazen.

Bij Best Match Re-integratie begrijpen we dat elke werknemer uniek is en daarom bieden wij op maat gemaakte re-integratietrajecten aan die zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de individuele behoeften en wensen van elke werknemer. Onze coaches werken samen met de werknemers om hen te begeleiden bij het vinden van een nieuwe baan die past bij hun vaardigheden en interesses.

Als u een werknemer heeft die geconfronteerd wordt met een tweede spoor traject en u wilt graag meer informatie over hoe Best Match Re-integratie kan helpen, nodigen we u uit om contact met ons op te nemen. Wij staan klaar om u te voorzien van een offerte op maat en om te bespreken hoe wij kunnen helpen bij de re-integratie van uw werknemer.

Meer over ons? Neem contact op.

Niels, Specialist sociale zekerheid

Meer over ons? Neem contact op.

Niels, Specialist sociale zekerheid