Kantoorfitness Producten Top 5

Beweeg jij genoeg op een werkdag? Een van de grootste veroorzakers van diabetes, hartklachten en andere, aspecifieke aandoeningen is te veel zitten en niet bewegen. Veel mensen bewegen tijdens een werkdag niet meer dan 35 minuten! De verhouding tussen bewegen en stilzitten is dan vanzelfsprekend uit balans. In dit artikel geven we een uiteenzetting van onze top 5 kantoorfitness producten, welke we regelmatig adviseren aan klanten tijdens onze werkplekonderzoeken.

Hoe ernstig staat het er in Nederland voor?

Weinig bewegen kan, zoals aangegeven, nare fysieke gevolgen hebben. Daarnaast kunnen er ook psychische klachten ontstaan. Het lichaam heeft invloed op de geest en andersom. Deze combinatie zorgt op zijn beurt voor uitval in werk en ziekteverzuim. Investeren in beweging van je medewerkers is dan ook cruciaal. Om werkgevers te helpen op dit vlak adviseren we als arbeidsdeskundige regelmatig kantoorfitness producten. Deze apparatuur kan helpen je werknemers meer actief te maken.

5 Top kantoorfitness producten

Werken op een kantoor heeft zowel voor- als nadelen. Je voelt je comfortabel in een ruimte die specifiek van jou is. Het nadeel is dat je een aanzienlijk deel van de dag achter een bureau zit. En laten we eerlijk zijn, of je nu vanuit een thuiskantoor of in een traditioneel kantoorgebouw werkt, tegen de tijd dat de werkdag om is, ben je meestal niet in de stemming om veel meer te doen dan tot rust komen. Wel zijn er kantoorfitness producten die je tijdens het werk kunt gebruiken, zodat je twee vliegen in een klap slaat:

#1 Je doet je werk
#2 Je doet aan fitness

Daarom is het fijn om tijdens je werkdag de tools tot je beschikking te hebben om te sporten! Er zijn veel compacte en efficiënte tools die je kunt kopen en waarmee je tijdens het werken actiever kunt zijn en zelfs kunt sporten zonder erbij na te denken!

1.Een minioefenbal/yogabal

Dit is een van de meest veelzijdige items die je op kantoor kunt hebben. Deze ballen zijn gemakkelijk op te bergen. Het mooie van dit type oefenbal is dat je al bezig bent met kantoorfitness door er gewoon even op te gaan zitten. Het helpt je romp te verstevigen en kan zelfs een deel van eventuele rugschade herstellen. Een dergelijke blessure kan ontstaan door jarenlang te zitten in ongemakkelijke bureaustoelen. Afgezien van dit alles is het gewoon leuk om te stuiteren terwijl je aan je bureau zit en je merkt niet eens dat je aan het sporten bent!

2.Hometrainer

Niet iedereen heeft het geld en/of de ruimte voor een volledige hometrainer waar je op kunt zitten en gelijktijdig je werk doet. Het hometrainer pedaal is echter klein en compact; het past precies onder je bureau! Terwijl je handen typen en klikken, kunnen je voeten trappen. Deze fietspedalen zijn leuk en worden vaak geleverd met trackers, zodat je jezelf de hele dag door uitdagingen kunt geven!

3.Treadmill Desk

Heb je een iets groter budget? Dan is een loopband misschien precies wat je nodig hebt! Waarom zou je zitten als je ook aan je bureau kunt lopen en tegelijkertijd productief blijft? Dit is een geweldige optie voor mensen die vaak vergaderen. In plaats van te gaan zitten tijdens gesprekken maak je een wandeling, zonder ooit het comfort van het kantoor te verlaten.

 4.Fitness Tracker

Ongeveer 23% van alle arbeidsongeschiktheid wordt veroorzaakt door werkgerelateerde klachten. Een goede conditie en beweging tijdens werk zijn dan ook cruciaal. Of het nu thuis is of op de werkvloer, bewegen is belangrijk. Volgens de World Health Organization (WHO) moet een volwassene zo’n 150 minuten per week aan activiteiten doen op een gemiddelde intensiteit.

Door een eenvoudige fitness tracker om je pols te doen, krijg je prikkels om vaker de trap op te gaan, naar het werk te lopen en zelfs actief te blijven terwijl je op kantoor bent. Ziedaar een simpel kantoorfitness product. Het live zien van de vooruitgang is zeer motiverend en zelfs degenen die het grootste deel van hun tijd achter een bureau moeten doorbrengen, zullen merken dat dit hen zal helpen om af en toe op te staan ​​om meer in beweging te blijven!

5. Handgewichten

Gewichten zijn geweldige kantoorfitness producten en kunnen worden aangepast aan je eigen comfortniveau. Op momenten dat je handen vrij zijn, zijn deze gewichten een uitstekende manier om die spieren actief en groeiend te houden! Kleinere gewichten kun je gemakkelijk in je kantoorruimte opbergen of zelfs op je bureau klaarleggen ​​voor de inactieve momenten.

Advies nodig over werkplek of kantoorfitness producten?

Bovenstaande producten zijn enkel een greep uit de mogelijkheden die we kunnen benutten op de meeste kantooromgevingen als het gaat om het stimuleren van beweging. Zo adviseren wij regelmatig bureaus die beweging stimuleren, ergonomische muizen en domotica systemen. Wil jij een vrijblijvende check-up van jouw kantooromgeving door een arbeidsdeskundige en werkplekspecialist? Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek.

Meer over ons? Neem contact op.

Niels, Specialist sociale zekerheid

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.